ایمیل : info@hamiancharity.ir   شماره تماس : 22838061 - 021
همکاری خیریه‌ها برای ایجاد موقعیت بُرد-بُرد

همکاری خیریه‌ها برای ایجاد موقعیت بُرد-بُرد

شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی، در حال حاضر از ایجاد روابط و همکاری باهم، بسیار بهره می‌برند و اینک وقت آن است که خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد نیز به دنبال راه‌های همکاری با یکدیگر برای سوددهی و بهره‌وری بیشتر باشند. اما چگونه و از چه روش‌هایی این امکان میسر خواهد شد؟

پشتیبانی

بعضی اوقات به تنهایی و یا فقط در داخل سازمان خود، به نتیجه دلخواه رسیدن، بسیار سخت و دشوار خواهد بود، علی الخصوص اگر تجارب حیاتی دیگران را در نظر نگیریم.

اگر مهارت و تجارب دیگران را بکار نبریم، حتی با بهترین تصمیم و اراده نیز احتمال شکست پروژه وجود خواهد داشت، جذب و جمع آوری کمک‌ها موفقیت آمیز نبوده و هزینه‌ها افزایش خواهد یافت. ولی با ارتباطات مشارکتی، احتمال بیشتری برای موفقیت پروژه وجود خواهد داشت.

بطور مثال خیریه‌های کوچکتر می‌توانند از تخصص‌ و پتانسیل‌های خیریه‌های بزرگتر استفاده کنند و با گرفتن خدمات از آن‌ها همچون مشاوره‌های تخصصی و… در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنند. خیریه‌ها با ارتباط با سایر همکاران خود، باعث گشایش درب‌های جدید برای همکاری‌های مشترک شده و یک موقعیت بُرد-بُرد ایجاد می‌کنند.

 تقسیم وظایف

زمانی‌که سازمان‌های خیریه باهم همکاری کنند، می‌توانند نقاط قوت خود را با هم به اشتراک گذاشته و برای رسیدن به اهداف مشترک، سریع‌تر حرکت کنند.

بطور مثال همکاری خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برای سازماندهی یک مراسم در مقیاس بزرگ، برای جمع‌آوری و جذب سرمایه‌ها، می‌تواند سبب تقسیم وظایف و مسئولیت‌ها و در نتیجه مدیریت بهتر پروژه شود.

بازاریابی، خرید، آماده‌سازی و تهیه لیست وظایف روزانه دلهره‌آور نخواهد بود و هر دو خیریه با همکاری با یکدیگر می‌توانند از مزایای جلب حمایت و اهدای کمک بهره ببرند

 ارتباطات

با وجود تمام اهداف و عزم راسخ موسسات خیریه در پیش‌بُرد آن‌ها، هنوز هم تا حدودی، ارتباطات و افرادی که می‌شناسند در حرفه و حتی پیشبرد اهداف آن‌ها، مفید و موثر هستند.

همکاری با دیگر موسسات خیریه به این معنی است که می‌توانید از ارتباطات آن‌ها نیز بهره‌مند شوید، افراد جدیدی را شناخته و از آن‌ها هم کمک بگیرید. برای رسیدن به این هدف و ارتباط با افراد بیشتر، یافتن افراد مناسب می‌تواند راه‌گشائی باشد برای تاثیر بیشتر در جامعه.

بطور مثال با ارتباط با مقامات بالادست همچون شهردار، قادر خواهیم بود با ارائه مقدمه و گزارشی درباره پروژه خود، که بعدها به یک جلسه رسمی تبدیل خواهد شد، می‌توان برنامه‌ای محلی را تنظیم و خبرنامه‌ای را برای ساکنین محلی بفرستیم تا پروژه مورد نظر را به عنوان یک رویداد مشارکتی به خیرین و نیکوکاران معرفی کنیم.

 به اشتراک‌گذاری تجارب و ایده‌ها

گاهی اوقات با شور و اشتیاق فراوان درباره ایده‌های خود و آنچه که در تلاش برای رسیدن به آن هستیم صحبت می‌کنیم و حتی ممکن است ساده‌ترین ایده‌های ذهنی نیز در عمل تبدیل به بهترین آن‌ها شود.

خوشبختانه، همه ما تجربیات، دیدگاه‌ها و تخصص‌های مختلفی داریم که در همکاری با هم می‌توانیم از آن‌ها بیشتر بهره‌مند شویم. مطرح کردن ایده‌های جدید و صحبت درباره آن‌ها، اجازه می‌دهد که برنامه‌ها و اهداف واقع بینانه‌ای ارائه شده و دیدگاه‌های یک شخص ثالث بی‌طرف را نیز شنیده و بپذیریم.

می‌توان با شنیدن ایده‌ها و نظرات و انتقادات دیگران، هریک از آن‌ها را بررسی و نقاط قوت و ضعف در برنامه و تصمیمات را لیست کرده و در نهایت برای انجام هر پروژه برنامه‌ها و استراتژی‌های استانداردی را نیز ارائه دهیم.

 انتشار هزینه‌ها و درخواست کمک

جمع‌آوری وجوه برای خیریه‌های کوچک کار آسانی نیست تا بتوانند پروژه‌های مالی خود را با موفقیت به پایان برسانند. با این‌حال انتشار هزینه‌ها و درخواست کمک نه تنها از نظر مالی، حتی در زمان و تجارب نیز با پیوستن و همکاری خیریه‌ها باهم، می‌تواند منجر به نتایج ارزشمندی شود.

با ارتباط با کسب و کارهای محلی و نزدیک شدن به آن‌ها، می‌توان از تخصص آن‌ها در بازاریابی و تبلیغ، چاپ و کالا بهره برد.

منبع: ویکی نیکی

درباره نویسنده

ارسال دیدگاه